środa, 9 czerwca 2010

Bratwurst mit Sauerkraut dla koneserów.



Dzisiaj propozycja Autorki zaprzyjaźnionego Bloga...
http://polishcookbook.blogspot.com/


Po fascynującym (czytaj ch....słabym) dniu przy Anatomii albo innej tam Internie należy się nam, skromnym studentom prawdziwie sycące danie, żeby mózg miał glukozę a wątroba poczuła się wreszcie rzeczywiście potrzebna.
Tańsze niż pierogi ruskie z surówką w Chochli.


"Ja, ja die Deutschen machen es moeglich."
A do tego koniecznie Polskie Piwo.



Bratrwurst mit Sauerkraut in Polen

(przy okazji świetny tytuł dla piosenki Rammsteina)

dla 1 głodnego studenta


200g (3-4 białe parówki parzone) 3zł
1/4 opakowania makaronu jajecznego 1zl
50g wędzonego boczku 0,85gr
100g kapusty kiszonej 0,50zł
1 średnia cebula 0,29zł
1 łyżka masła 0,35 gr
1 lyżeczka oleju 0,10zł
łyżeczka szczypiorku 0,10zł
sól, pieprz - bezcenne



1.Makaron "włączamy" jak zwykle... możemy rozgotować, nic się w sumie nie stanie.
2. Kiełbaski podsmażamy na łyżce oleju szybko na brązowo - 2min
3. Boczek kroimy w krostę, kapustę jakoś tam siekamy. Oba wrzucamy na patelnię z której wyjęliśmy parówki z 1 łyżką masła
4. Podsmażając mieszamy i dodajemy sól, pieprz i odcedzony makaron.
5. Dla bajeru posypujemy szczypiorem


Powodzenia w najlepszym okresie życia!
(Sesja= dolor ani... mgr Biegajczyk: popraw mnie)




Pozdrawiam serdecznie z pokrewnego bloga.
N.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz