niedziela, 13 czerwca 2010

Szproty w otrębach.


W sztuce kulinarnej ważne jest dbać o zdrowie, a to możemy osiągnąć tylko przez konsumpcję odpowiednich składników odżywczych, we właściwych proporcjach oczywiście.

Co potrzebujemy: z lodówki lub spiżarki wyciągamy zapomnianą puszkę szprota w oleju. Do kompletu potrzebujemy też dwóch rodzajów otrębów: pszennych i owsianych, 1 mandarynkę i odrobinkę kawy.

Otręby mieszamy na talerzyku, aby uzyskać jednolitą masę, a następnie na taki podkładzik nakładamy pojedynczo odsączone z oleju szprotki. Następnie spożywamy szprotki obtaczając je w przylepiających się kawałkach otrębów. Potrawę możemy spożywać z pieczywem. Prawda, że proste? A dostarczamy organizmowi tak niezbędnych substancji jak błonnik, kwasy omega-3 i inne...

Zestaw śniadaniowy możemy uzupełnić mandarynką (można dodać do potrawy) i oczywiście filiżanką orzeźwiającej kawy.

Cena zestawu:
- puszka szprotowa - 2,99zł
- otręby - ok. 0,50zł/porcja
- mandarynka - ok 0,40zł
- kawa - 1zł/filiżanka


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz